Beoordelingen

Prettige ervaring en mooi resultaat

Rated 5 out of 5
11 oktober 2021

Wij hebben ons zoontje gebracht voor de besnijdenis toen hij 4 maanden oud was en alles is eigenlijk vanaf het begin uitstekend gegaan. Geen complicaties en snel hersteld. Duidelijk uitleg gekregen en vriendelijke mensen. Eigenlijk gewoon zoals het hoort. Hartelijk dank voor alles.

S. Saber

zo vlotjes en zonder pijn

Rated 5 out of 5
17 augustus 2021

al lang met de gedachte gespeelt me te laten besnijden gezien lange voorhuid en toch telkens weer die geur. Moeilijke zaak in België bleek.
Afspraak gemaakt in Breda op een zondag en dat ging vlotjes en vriendelijk.
Eigenlijk werd het een gezellige babbel met de verpleging en de arts en ondertussen werd er na de verdoving gesneden, zonder pijn en kon je meekijken en overleggen met de arts hoeveel er te verwijderen was. Zij was zeer bekwaam en er wordt veel belang gehecht aan de esthetische uitkomst. Na een goed uur kon je naar huis zonder enige pijn. Wel paracetamol genomen maar de nacht verliep pijnloos. Goed de voorschriften gevolgd en eigenlijk was het beeld meteen goed. De zwelling neemt snel af en de draadjes verdwijnen vanzelf; na zes weken is het resultaat super en verbetert nog. Urineren is nu super gemakkelijk en geen geuren meer en alles werkt nog prima en gevoel verlies is er misschien enkel een beetje waar het frenulum zat ,maar toch minimaal.
Zeker aan te bevelen

dick chevalier

Had ik veel eerder moeten doen!

Rated 5 out of 5
2 augustus 2021

Na een goed jaar afwegen, plussen en minnen en heel veel napluizen op het internet heb ik besloten om me te laten besnijden. Een ergens best wel moeilijke en spannende stap.. Ze gaan tenslotte toch iets onomkeerbaars doen met mijn jongeheer.
Ik wilde me laten besnijden Niet zo zeer vanwege de sex.. Hoewel ik vaak best snel klaar kwam en dat mogelijk positief zou veranderen. Niet omdat mijn piemel niet mooi was.. (nee ik kreeg best vaak complimenten) Maar vooral omdat ik te vaak mezelf in meer of mindere mate rook.. Ik had het al eerder met mijn huisarts besproken maar deze raadde het ten zeerste af.. En dus maar weer een zalfje (dat niet werkte) Tot ik een nieuwe relatie kreeg met een lieve vrouw die vertelde me over zijn en haar ervaringen met een eerdere vriend. Hoe hij er toe was gekomen. En natuurlijk die van haar.. Over geurproblemen (zelfs na het wassen soms een onfrisse geur), sex en over genieten.. Uiteindelijk dus een afspraak gemaakt met de mensen achter het Besnijdeniscentrum in Breda. Net na de zomer. Zodat alles goed kon genezen voor de feestdagen.. Want het herstel zou zeker wel twee tot drie maanden kunnen duren.
Zondag 4 oktober was het zover.. Wereld dierendag.. Ik werd om 15.45 uur verwacht in Breda.. Daar aangekomen was ik een van de weinige mannen. Beter gezegd.. Om ons heen alleen maar trotse ouders met te besnijden kind.. Best gek.. Als volwassen Hollandse kaaskop tussen Islamitische mede en Nederlanders.. Maar het ontvangst was goed, professioneel en hartelijk. Door een andere Hollandse kaaskop.. Voor alle duidelijkheid ik ben niet racistisch, godsdienstig of what so ever maar besnijdenissen zijn nu eenmaal meer “gebruikelijk” bij mensen van een andere geloofsovertuiging of (ik weet niet of ik het mag zeggen) herkomst..
Na een tijdje wordt ik opgehaald door een arts assistent die mij nog even netjes een paar controle vragen stelt. Me verteld wat er gaat gebeuren en me op mijn gemakt stelt. Ook wordt er gevraagd of ik er moeite mee heb dat er een vrouwelijke arts meehelpt.. Na weer een paar minuten verhuizen we naar een andere kamer waar een team klaar staat en ik vriendelijk gevraagd wordt om mij te ontkleden. Ik mag gaan liggen en alle “operatievoorbereidingen” worden gedaan.. Ook de verdovingsprikken.. Niets om je echt zorgen over te maken.. De eerste voel je een beetje de rest steeds minder.. In de tussentijd voel je je piemel gevoelloos worden.. Net als bij de tandarts..
Er worden streepjes gezet.. Nog een vraag beantwoord over Kort en strak of ….. Nee, we doen hem precies goed! En dan gaan ze aan de slag.. En terwijl de artsen bezig zijn wordt er lekker gekletst. Met mij en mijn vriendin (die er gewoon bij mocht zijn), onderling … Het stelt me gerust en de tijd vliegt voorbij. Af en toe hoor je wat en verder friemelen ze er wat op los. Het eerste resultaat wordt getoond… (Waar ben ik aanbegonnen / wauw ik ben benieuwd) en aan het einde wordt mijn jongeheer netjes ingepakt Ik krijg nog wat uitleg over de nazorg en klaar ben ik… Ik ben besneden…
Het herstel gaat best vlot.. Iedere dag rustig douchen en voorzichtig het verband loshalen.. Na een paar dagen begint alles rustiger te worden.. De eerste dag heb ik nog wat pijnstilling (Paracetamol) nodig gehad.. Maar verder gaat/ging alles goed.. Na een week of drie heel voorzichtig samen voor de eerste keer gevreeën.. Spannend.. Maar ook nog net iets te vroeg.. De wond gaat een beetje open.. En dus weer terug inpakken en netjes verzorgen.. Een paar weken later gaan we weer op ontdekking.. Wauw.. Mijn jongeheer wordt mooier en mooier.. En ik raak steeds meer overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt.
Iedere dag zelfde verzorgingsritueel. De zwelling vermindert heel traag. Geen pijn of overgevoeligheid, alleen de nachtelijke erecties zijn soms een beetje vervelend. Nee..nog niet… Geduld is een schone deugd. Bij het afdrogen van de besnijdenisrand is soms een beetje wondvocht en een licht bloedstreepje merkbaar. Er is dus geen sprake van een bloeding. Langzaam komen de eerste hechtingen los.. De verzorging beperkt zich steeds meer tot meermaal daags onder de douche afspoelen en droog houden.
Na 4 weken verder is de besnijdenisrand eindelijk droog maar nog wel gevoelig tijdens het afdrogen.
Zesde week:
Zes weken geleden werd ik dus besneden. Vijf weken herstel zijn voorbij, en deze weken duurden eerlijk gezegd lang. Pijn na de operatie heb ik niet gehad, wel ongemakken. De voordelen van een besnijdenis zijn genoegzaam bekend. Ik was wel bezorgd of de seksuele beleving nog hetzelfde zou zijn als voor de besnijdenis. Voor mij was dit één van de redenen om zolang te twijfelen.
Wel, ik had dus geen enkele reden om bezorgd te zijn. Alles ?werkt? nog zoals voorheen. Misschien is het omdat het nieuw is maar het gevoel is intenser dan met voorhuid. Of juist minder.. Ik hou het nu langer vol en de soms nare geur is verdwenen.
Dan komen we natuurlijk bij de vraag of ik tevreden ben. Ik ben zeer zeker tevreden. Zoals velen heb ik ook spijt dat ik zolang gewacht heb. En of ik de voorhuid niet mis? Daar kan ik kort en duidelijk over zijn. NEEN.
Dit ervaringsverhaal is geschreven om mannen die overwegen zich te laten besnijden een idee te geven hoe de ingreep en herstelperiode kan verlopen. Ik schrijf bewust ?kan verlopen?, omdat het herstel van iedereen verschillend is. De operatie is ook niet dezelfde voor iedereen.
Zou ik iemand aanraden om zich te laten besnijden? Indien hij problemen heeft met de voorhuid (zoals ikzelf had) zou ik niet aarzelen . Voor mij waren zalfjes, crèmes, enz.. gewoon tijdverspilling. .. totaal zinloos..
En de sex? Is alleen maar fijner geworden. Oh ja.. En het uitzicht ook 🙂

J

Goede behandeling

Rated 5 out of 5
2 augustus 2021

Eind mei behandeld door dhr Robberse. Zeer vriendelijke man en ik kon snel terecht met mijn probleem. Behandeling nu twee maanden geleden ondergaan en erg tevreden over resultaat. Nazorg en contact voor vragen na de behandeling waren ook goed geregeld. Zeker aan te raden!

Luuk

Netjes hedaan

Rated 5 out of 5
5 juni 2021

Prima personeel prima jonge art. In eerste instantie leek de arts jong waarbij ik dan gauw denk van heeft hij wel of niet genoeg ervaring. Maar nee hoor, alles top gegaan hij geeft precies aan wanneer hij iets gaat doen wat de baby voelt. Kortom complimenten aan de arts aan de assistenten en aan de receptionisten. Op basis van onze verloop en ervaring zeker een aanrader.

Mohammed